När man gått i pension är det många som oroar sig över att det blir svårare att förverkliga saker man drömt om på grund av sämre ekonomi och förutsättningar. Visst stämmer det att ekonomin ofta blir sämre efter pension, men det finns idag fler ekonomiska hjälpmedel än förr.

Enligt Pensionsmyndigheten kan man ansöka om att få ekonomiskt stöd som exempelvis bostadstillägg och tandvårdsstöd vilket förenklar vardagen för många. Tyvärr är det inte alla som får sina ansökningar beviljade. Även om man får rätt till ekonomiskt stöd så räcker dessa pengar ofta inte till drömmen om den nya bekväma bilen. Med ett förmånligt billån är det möjligt att förverkliga detta. Det behöver inte kosta så mycket som man tror och det är viktigt att jämföra olika lån för att hitta det bästa för dig.

Ta eget ansvar över ditt mående som pensionär

På ålderns höst är det många som inte orkar lika mycket som förr och det är lätt att förlora hoppet om ett aktivt och spännande liv efter pensionen. Pensionären Mona berättar i en artikel i Dagens Nyheter att man är tvungen att ta ansvar över sitt eget mående. Mona har nog rätt i det hon säger, och det gäller att ibland våga unna sig det man längtat efter sedan länge. Med bilen som du drömt om kan du ta de där efterlängtade söndagsturerna, åka på picknick och hälsa på barnbarnen bekvämt och smidigt. Läs mer om billån på denna facebooksida.

Se det som en investering

Det behöver inte bara vara orimligt dyrt med en ny bil, tänk på det som en investering för både nuet och framtiden. Man lever bara ett liv och det roliga tar faktiskt inte slut efter att man gått i pension, snarare tvärtom. Det gäller att prioritera det som känns viktigt och självklart att samtidigt ha koll på sin ekonomi.