Vi har onekligen haft en konstig vår. Du som snart går i pension har kanske valt att isolera dig lite extra på grund av den rådande pandemin. Vad är då perfekt att fira pensioneringen med, och samtidigt fortfarande hålla distansen? Naturligtvis en roadtrip genom Sverige!

Kanske tänker du förvånat på Thelma och Louise och känner dig lagom lockad när du hör ordet roadtrip? Då bör du veta att en sådan inte alls behöver innebära vansinnesfärder och hårt leverne. En roadtrip kan lika gärna vara en lugn resa genom Sverige där du tittar på sevärdheter och stannar till på mysiga hotell. Här kommer en rad tips för en riktigt lyckad tur.

Serva bilen innan du åker

För att din resa med bil ska gå så smidigt som möjligt är det viktigt att den är i gott skick när du ger dig av. Se därför till att göra en service på ditt fordon. Kontrollera däcktrycket, fyll på motorolja och byt till nya fräscha fälgar om de gamla är slitna. Ett bra val är enzo fälgar eftersom de håller mycket hög kvalitet. Se också till att åtgärda eventuella andra problem med din bil innan resan. Här har Expressen sammanställt en lista på sex vanliga problem med bilen. Det kan vara bra att kontrollera att din bil är fri från dem innan du åker.

Gör en resplan och boka hotell

För att du ska få ut mesta möjliga av din roadtrip är det viktigt att planera resan i förväg. Bestäm vilka platser du vill stanna på och hur lång tid det tar att köra mellan dem. Boka också övernattning i tid så att du slipper en natt i bilen. På SVT-nyheter går att läsa om hur hotellbranschen drabbats av pandemin. Hotellens svåra tid gör dock att det idag är billigt att bo på hotell, något som du kan utnyttja under din roadtrip. Genom att övernatta på hotell stödjer du också en bransch som har stora svårigheter just nu.

Besök sevärda platser

Sverige är ett land som har mycket att bjuda på i form av sevärdheter. Aftonbladet har sammanställt en lista på flera olika platser som kan passa att besöka. Vad sägs om Ales stenar eller Abiskos vackra nationalpark?

  • Se till att bilen är i gott skick innan avresan
  • Planera din resa
  • Boka hotell i tid