Att förlora en förälder är fruktansvärt även om denne varit sjuk. Att samtidigt stödja den föräldern som fortfarande lever och planera en begravning kan vara tufft. För att situationen ska bli lättare att hantera är ett tips att ta hjälp av en bra begravningsbyrå.

Att förlora en förälder är oerhört tufft. Även om din bortgångna förälder har varit sjuk en längre tid gör det inte saknaden och sorgen mindre. Att på det försöka stötta den överlevande föräldern samt hjälpa till och planera en begravningen kan vara mer än många klarar av. För att underlätta hela processen kring begravningen kan det vara en god idé att ta hjälp av en professionell begravningsbyrå. En begravningsbyrå som du kan lita på i vått och torrt är https://fenixbegravning.se/begravningsbyra/stockholm/ som erbjuder olika begravningstjänster. För dem är du ingen kund utan en medmänniska som behöver stöd och hjälp genom en tuff period i livet.

“Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan den göras mer uthärdlig.” Läs mer här

Låt sorgen ta tid

Sad,Thoughtful,Worried,African,American,Girl,Sit,On,Sofa,LookingAtt sörja en förälder och samtidigt vara ett stöd för den föräldern som fortfarande lever är en jobbig situation. Det är viktigt att du finns där för din förälder men också tvärt om. Försök att prata om saken om båda tycker det känns okej. Att hitta tröst hos varandra kan vara en bra idé. Att ta hjälp av vänner och bekanta är också en ett tips för att kunna fokusera på din egen sorg och samtidigt vara ett stöd. Sorg arta sig ibland på olika sätt. Det är viktigt att tillåta dig själv att sörja och låt det ta tid.