Det finns mycket att tänka på när det är dags att gå i pension. Då kan det vara lätt att glömma bort trädgården och de krav som en prunkande trädgård ställer. Även om du har mer tid som pensionär är det inte säkert att orken finns där att ta hand om stora ytor med varierande behov av skötsel.

När du har gått i pension vill du ha en trädgårdsoas som ger dig energi och som inte ställer så stora krav. För att trädgården ska bli så rofylld som du vill ha den är det klokt att göra om den. Du kan gå in på njutatradgardsdesign.se och få hjälp med smart planering och effektiv trädgårdsdesign. Läs mer här om hur du förenklar din trädgårdsvardag på bästa sätt.

Satsa på experthjälp

Den största fördelen med att anlita njutatradgardsdesign.se är att du får en trädgårdsarkitekt som planerar din trädgård så att den passar dig och dina behov. Du får en proffsritad trädgårdsoas där du kan koppla av utan att oroa dig över skötsel, krav och stress. Din trädgård anläggs helt efter dina önskemål och du slipper själv gräva upp buskar och dylikt samt anlägga gångar och plantera nya träd. Du kan också hitta en hel del inspiration på njutatradgardsdesign.se när du funderar över vad du verkligen vill ha och behöver i övergången från arbetsliv till livet som pensionär.

Bra att tänka på

När du har blivit pensionär är det framför allt smart att se till att förenkla ditt liv så mycket som möjligt. Även om du har mer tid till ditt förfogande orkar kroppen inte lika mycket som förr. Därför är det en god idé att förenkla det som tar mest energi i din livsmiljö som till exempel trädgård och städning. Det finns ekonomiska fördelar med att se över dina utgifter och satsa på det som ger livet guldkant. Glöm inte att du fortfarande har rätt till ROT- och RUT-avdrag även som pensionär vilket underlättar när du vill anlägga den perfekta trädgården att njuta i.