Det är ofta vid de stora händelserna i livet som människor flyttar – när vi flyttar hemifrån, får barn eller går i pension. Att flytta efter pensionen kan innebära en stor förändring i livet och det kan kännas både positivt och tungt att lämna ett boende där du bott under lång tid. Här är några saker att tänka på för att göra flytten så enkel som möjlig.

Det finns många olika anledningar till varför pensionärer väljer att flytta. Vanligtvis kommer beslutet smygande – huset börjar kännas för stort, renoveringarna är betungande och ett enklare liv i en lägenhet lockar. Även om det kan kännas tungt att lämna ett älskat boende väger ofta fördelarna tyngre än nackdelarna. Flyttskatterna i Sverige kan kännas dyra men oftast finns det mer kvar i plånboken med lägre hyra eller insats i en mindre lägenhet.

Flytta smidigt som pensionär

Även efter att den gamla bostaden är såld kan det kännas stressigt och betungande med flytten. Den goda nyheten är att det finns hjälp att få. Steg ett är att anlita en bra flyttfirma som tar hand om både packning och tunga lyft. Ett exempel på en bra och välrenommerad firma är https://flyttfirma-flytthjalp.se/stockholm som kan erbjuda en helhetslösning där städningen ingår. Andra saker att tänka på inför flytten är dessa:

  • Flyttanmäl och adressända så att posten hittar rätt.
  • Säg upp eller flytta abonnemang och tjänster som exempelvis el, internet och sophämtning.
  • Anmäl flytten till försäkringsbolaget för att teckna en ny hemförsäkring.

Det är också viktigt att i god tid börja sortera upp möbler och ägodelar. Det kan vara en utmaning att få plats när du flyttar till mindre och en god idé är att redan innan flytten närmar sig rensa i förråd och köra till antingen sopsortering och sälja på loppisar en på nätet. Det finns även flyttfirmor vid behov kan hjälpa till med magasinering av möbler som inte får plats i det nya boendet. Det är bra att inte låta oro över flytten överskugga förväntningarna och drömmarna om det nya boendet. Ägna tid åt att planera inredning och visualisera hur livet kommer att vara efter flytten – enklare, smidigare och billigare.