Förgyll din pension

Det finns många sätt att bli rik på och kanske ännu fler sätt att bli fattig på. Guld kan vara en orsak till både bra och dålig ekonomi. För den som en gång förgyllt sitt liv med klockor och smycken av guld – kan lagom till sin pension sälja guldet och leva ett godare liv.
 

Man kan diskutera vad som utgör livets nödvändigheter och vad som helt enkelt är lyx. För en medveten pensionär kanske den gränsen inte bara är klar och synlig. Den kan även vara mycket långt borta. Tyvärr räcker det inte alla gånger med tjänstepension eller änkepension för att leva ett drägligt liv. Även om det här landet har ett mycket bra skyddsnät kan det vara svårt för en pensionär att inte falla igenom. Förut kunde räcka med att släkten hjälpte till på ålderns höst. Eller bara en så enkel sak som att saker och ting var billigare förr. Idag får du ibland sälja bort ditt guld för att kunna känna kvalité i vardagen. Det låter värre än vad det är. Så vida det inte är din vigselring kan ditt guld ändå aldrig ha så högt sentimentalt värde att det skulle göra din tillvaro sämre av att sälja det.

Finansiera vardagslyxen med ditt guld

Vad kan vara mest värt? Är det att ha en massa guld i en låda eller är det att kunna leva friare. Låt inte guldet tynga ner dig under dina år som pensionär. (Ursäkta ordvitsen!) Även om guldet skulle generera mindre än man önskar kan tillskottet ge så mycket mer. Bara en sån sak som att man kan köpa en finare ambrosiakaka eller dricka annat kaffe än Löfbergs eller Gevalia under de resterande dagarna av pensionen. Ge livets sista halva den guldkant du förtjänar. Pensionera ditt guld!