Du som är äldre kan ofta känna dig lite stel i lederna och till och med i ryggen. Men att träna är bra för kroppen samtidigt som det är skonsamt och inte orsakar skador. Dessutom skapar en pool leklust, något som är viktigt även när du blir äldre.

Installera en pool inomhus eller utomhus. Det är perfekt för en hemester när du inte kan lämna hemmet så ofta på grund av smittorisk eller reseförbud etcetera. Pahlen tillverkar pooler som passar för de flestas behov vare sig du vill simma eller bara plaska runt.

 

Varför är vattenaktivitet den bästa sporten?

När du är i vattnet blir du nästan tyngdlös. All rörelse du utövar sliter inte på muskler och leder på samma sätt som hopp och skutt på land gör. Dessutom kommer du inte att svettas som du gör på land. Vattengympa eller simning i alla dess former är perfekt träning om du har skadat dig eller är lite äldre. Och du kommer bli rejält trött när du är klar. Prova hur det känns själv. Har du en egen pool med jet stream får du en sjusärdeles motion.

Det finns många typer av vattensporter du kan göra i en pool: simning, gymnastik, vattenpolo och olika vattenlekar du kan komma på själv är bara några att nämna. Ta med barnbarnen, vännerna eller lek eller simma helt på egen hand. Lek med barn stimulerar alla inblandade.

 

All lek är viktig för barnet, också lek med en vuxen. För barnet betyder det att den vuxna bryr sig om och accepterar barnet, att man lyssnar på barnet. Lek betyder att man har tid och är närvarande.

 

En pool ger dessutom lite spa-känsla när du vill varva ner.