stattin-lindahl-se3Trots fritidsintressen, vänner, barnbarn och annat som sysselsätter en pensionär, så är det många som längtar tillbaka till arbetslivet. Allt fler pensionärer jobbar idag trots att de gått i pension. Varför är det så?

Vi har tidigare skrivit om knep man kan ta till för att piffa till sin bostad inför försäljning. Men nu ska det handla om något helt annat, nämligen pension och arbete. Två motsatser, kan tyckas, men så är det i själva verket inte. Faktum är att allt fler pensionärer arbetar, trots att de gått i pension. Man skulle kunna tro att det handlar om ett ekonomiskt problem, och det kan mycket väl vara en del av problemet. Det har sedan länge varit känt att många pensionärer idag får ut en pensionspenning som knappt går att leva på, trots att de har arbetat hela sina liv. Men många vittnar om att de känner sig otillräckliga som pensionärer och vill att deras kompetens utnyttjas.

Fortsatt jobb ger drivkraft

Andra vittnar också om saknaden kring att känna gemenskap med arbetskamrater och att ha något att göra som känns värdefullt. I en artikel från Sveriges Radio kan man läsa om Kenneth Kratz, som säger att det måste hända något i hans liv, han klarar inte av att bara sitta stilla, och att ha ett arbete gör att man i vardagen har något att gå till varje dag. Han är med och startar en biltvätt i Söderhamn, något som också gör att han etablerar en möjlig verksamhet inom familjen om någon skulle vilja fortsätta på samma spår. Intresset hos pensionärer för att jobba är således stort, men jobbet räcker inte alltid till. Det gäller att man som pensionär kan hitta något själv att jobba med, eller att vända sig till pensionärspooler av olika slag.

Här är en skön pensionär som samtidigt jobbar, Dagny som är Sveriges äldsta bloggare.