Som pensionär vill du säkert sätta guldkant på tillvaron då och då och ha möjlighet att ta vara på de tillfällen som dyker upp. T.ex. när något eller någon ska firas eller för att kunna slå till på en prisvärd resa. Det kan också ibland behövas pengar till en dyr tandläkarräkning eller ett trasigt däck på bilen.

Att hantera oväntade utgifter via pensionen är kanske inte alltid så lätt. Även om du arbetat ett helt yrkesliv kanske pensionen är lägre än vad du väntat dig, samtidigt som inflation och ökade levnadskostnader frestar på plånboken.

Kreditkonto för smidiga lån

Men det finns som tur är lösningar för att låna pengar som pensionär, som med ett kreditkonto som flexibelt låter dig låna precis det belopp du behöver, och där du kan betala tillbaka när du vill. Ett kreditkonto fungerar lite som ett kreditkort, genom att du ansöker om en bestämd kreditgräns, t.ex. 50 000 kronor. Detta är då ditt maximala utrymme på kreditkontot. Men behöver du låna t.ex. 2 800 kronor enbart kan du göra det och då betalar du enbart ränta för de 2 800 kronor du utnyttjat, trots att din sökta maxgräns är 50 000 kr.

Fördelen med ett kreditkonto är att du inte behöver ha flera [smålån: https://www.dn.se/ekonomi/sms-lan-och-skulder-blev-en-ond-cirkel/ ] att hålla reda på och du behöver heller inte vara rädd för att få kreditkortsuppgifter stulna eller inte ha tillräcklig kreditvärdighet för att få ett kort.

”Har man hög kreditvärdighet betyder det låg risk för att låntagaren inte betalar sina skulder och tvärt om” skriver Expressen.

Ett kreditkonto ger dig en buffert att låna av när behov uppstår och ger dig möjlighet att ta vara på din välförtjänta frihet som pensionär!