Som pensionär handlar det ofta om att tänka på kostnaderna och valet av bil blir därför särskilt viktigt. Ett bra val är eldrivna Hyundai IONIQ 5 som du med fördel köper begagnad för att spara på slantarna. Tänk alltid på att välja en bil som inte är större än vad du behöver.

Att vara pensionär innebär inte sällan att du har litet mindre pengar att röra dig med jämfört med när du jobbade. Här gäller det att spara på slantarna på olika sätt. Ett sätt att komma undan med pengar är att göra ett ekonomiskt bilval. Har du verkligen behov av en stor, helt ny bil? Du kan tjäna mycket på att välja en mindre, begagnad bil som begagnade hyundai ioniq 5 med flera.

Köp en begagnad IONIQ 5

Hyundai är kända för att tillverka bruksbilar med bra kvalitet som inte kostar en förmögenhet att varken köpa eller äga. För att undvika höga bilkostnader är modellen Ioniq 5 ett mycket intressant val. Den är till 100 % eldriven, vilket tar bort kostsamma bränsletankningar från kalkylen. Dessutom är det en bekväm och rymlig bil som är riktigt skön att köra.

Det smarta valet

Att köpa just en begagnad bil som pensionär är ett vettigt val, eftersom det innebär en helt annan prisbild mot när du ska köpa nytt.

Enligt Dagens Nyheter har det ”aldrig varit så stort utbud av begagnade elbilar på Blocket som under årets tre första månader.”

Nya bilar tappar mest i värde under de första åren, vilket gör en begagnad bil till ett mycket bra köp. Tänk på att välja en bil som motsvarar dina behov. Klarar du dig med en mindre bil är det absolut det vettigaste valet, eftersom större bilar allt som oftast innebär högre ägandekostnader.