Du har gått i pension och slipper nu gå upp tidigt på morgonen för att bege dig av till arbetet. Kanske är det precis nu rätt tillfälle att förverkliga en dröm? Du kommer att ha en hel del frihet och fritid framöver, så varför inte uppfylla din stora önskan om att skaffa dig en egen båt.

Att äga en egen båt är fantastiskt och båtintresset i Sverige är verkligen stort. Utbudet av båtar är massivt och det finns även ett flertal olika båtplatser som du kan använda dig av, men vad ska du tänka på när du ska köpa en båt som pensionär? Egentligen är det ingen skillnad på att fysiskt köpa en båt som pensionär eller inte, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på. Hos Ryds.se kan du till exempel hitta massor med fina båtar till riktigt bra priser, och just priset är något som du som pensionär behöver tänka extra mycket på.

Tänk på detta!

Vad du vill använda din båt till kommer vara avgörande för vilken modell du väljer. Vissa föredrar segelbåtar medan andra hellre vill ha en motorbåt eller roddbåt. Vissa vill ha en mindre båt och andra en större. Det gäller för dig att hitta en som du trivs med och som uppfyller alla dina förväntningar. Kanske har du redan vänner och bekanta som äger en båt som du tycker väldigt mycket om. Med tanke på den stora frihet som du nu kommer att ha kan det vara kul att hitta gemensamma intressen som du och dina vänner tidigare inte haft. Fråga för att lära dig mer om modellen och glöm inte att internet är en riktigt bra källa till allt.

Finansiera ditt båtköp

Det är inte ovanligt att du som pensionär behöver hålla hårt i dina pengar och detta går sällan hand i hand med att köpa en båt. Vanligast är att ansöka om ett privatlån eller ett båtlån för att kunna finansiera sin dröm. Har du svårt att få lånet att gå igenom med tanke på en sämre ekonomi är ett tips att använda dig av en medsökande. På så sätt ökar du chansen att få ett lån trots pension.