Dagens samhälle ser tyvärr inte ut så som det en gång har gjort. Som pensionär kanske det här är något du känner av och oroa dig över, vilket gör att du kanske inte känner dig trygg hemma längre. Ett hemlarm kan vara ett bra hjälpmedel som gör att hemmet kan fortsätta att vara din trygga plats.

Idag har det blivit allt vanligare med hemlarm, och många installerar ett både i hus och lägenhet. Med ett larm från Sector Alarm kan du känna dig trygg med att ingen obehörig kan ta sig in i ditt hem utan att du märker det.

Hemlarm gör att du kan slappna av

Statistik visar på att bostadsinbrott minskar men det är fortfarande något som sker och som äldre kanske du känner oro för detta. Med ett hemlarm kan du känna dig trygg både när du är hemma och när bostaden är tom.

”2021 minskade bostadsinbrotten med 15 % jämfört med föregående år” – Brottförebygganderådet.

Larm även när du är hemma

När man är äldre är det vanligt att man känner oro över intrång i huset även när man är hemma. Ett hemlarm kan du oftast ha på hemläge, vilket innebär att även när du är hemma går larmet om någon öppnar dörren utan att slå in larmkoden. Att slippa känna den oron kan vara en stor lättnad.

Du kan använda ett larm även om du har hemtjänst eftersom du då kan ge ut en gen kod till dem. Man kan alltid spåra vem som larmar av eller på tack vare de olika koderna. Skulle larmet gå kommer ett direktlarm gå till larmcentralen som skickar ut väktare samt kontaktar dig.