Att leva som pensionär i Sverige har blivit tufft och ofta så skrivs det om att pensionärerna inte får pengarna att räcka till varje månad. Det är en svår situation för många som har arbetat hårt hela sitt liv för att göra rätt för sig.

Det finns dock några tips som du kan använda dig av för att spara in på dina utgifter vilket kan ge dig lite mer i plånboken varje månad. Även om det inte handlar om några stora pengar så kan säkerligen varje krona som man får över bidra till hushållsekonomin.

”Har du Internet så behöver du inte köpa en dagstidning varje dag.”

Så här kan du få lite mer i plånboken varje månad

Har du Internet så behöver du inte köpa en dagstidning varje dag. Istället så kan du läsa alla nyheter på nätet. Andra smarta knep för mer pengar i plånboken är att se över sina utgifter för elektricitet, abonnemang och andra avgifter. Kanske det blir billigare med ett kontantkort, där du kan begränsa din telefonbudget, än en telefonräkning varje månad. Att byta elleverantör kan innebära att man sparar hundralappar varje månad. Idag är konkurrensen om elkunder tuff och därmed så går det att hitta en billigare elleverantör än den som du har idag. Kontrollera dina försäkringar. Kanske du betalar för flera försäkringar som täcker samma saker. Detta är onödigt då du endast kan få ersättning från ett försäkringsbolag.

Andra sätt att få lite mer över i plånboken är att slå ihop din matbudget med någon vän. Utöver att det blir billigare att handla mat för flera så är det också trevligt att ha någon att äta tillsammans med.