Att vara pensionär innebär en stor frihet. Nu kan du göra som du vill med ditt liv och spendera dagarna med att göra det du önskar. Inga väckarklockor som ringer eller sura chefer. Du får tid att syssla med dina hobbys och kan umgås med vänner på ett helt nytt sätt.

Pensionsåldern är också en tid där du bör ta hand om dig själv lite extra. Regelbunden motion gör dig piggare och kryare och en bra hudvårdsrutin får dig att se strålande och fräsch ut. Vem har sagt att pensionärer inte vill vara snygga? Det kanske till och med är dags att börja dejta över nätet eller med speed-dating för seniorer? Genom att vårda hyn med produkter från https://www.hudoteket.se/sv/varumarken/dermaceutic.html får ditt ansikte en ny lyster och du kommer känna dig på topp.

Roliga aktiviteter

Trots alla fördelar är det många pensionärer som känner sig ensamma och att bekantskapskretsen minskat. Om du tycker att det stämmer in på dig är det dags att bryta ensamheten genom att hitta på olika saker som kan ge både nya kontakter och öka umgänget med redan existerande vänner. Några exempel är:

  • Gå med i en förening. Hobbys, specialintressen och motion sysslar många med.
  • Hitta forum på nätet. Det finns ett stort umgänge att hitta online idag.
  • Starta en klubb. Söndagspromenader, böcker och vinprovning är bara några exempel.

En boost för självförtroendet

Det är också viktigt att du ger dig själv mycket kärlek. Ta dig en stund varje dag där du sätter på skön musik, tänker på vad du är tacksam för och vad du skulle vilja göra härnäst. Gör en snygg manikyr och ge huden näring med en skön ansiktsbehandling. En bra hudkräm ger dig en jämnare ton och mjukare hy och ett serum tillför extra näring och styrka. Fixa till frisyren. Om du tar dig tid att vårda ditt yttre och inre får du inte bara ett attraktivare utseende utan också ett bättre självförtroende och humör.

Psykologer och livscoachar rekommenderar flera olika metoder för människor i alla åldrar att känna sig gladare och tryggare. Här inkluderas saker som att bekräfta dig själv och att bli bättre på att inte skuldbelägga dig var och varannan minut, att leva i nuet och vara bussig mot den du ser i spegeln. Pensionsåldern innebär som sagt frihet och därför är det dags att verkligen börja leva livet.