Fyller någon i din närhet jämnt? Då kan det vara en god idé att köpa en diskmaskin om den inte redan har någon. Det finns både stora och små varianter, för ensamhushåll och för delat hushåll. Motivera det med att mottagaren kommer få en enklare vardag – och att det spar på vatten. Flera källor bekräftar nämligen att diskmaskinen använder betydligt mindre vatten än om man diskar för hand.

Visste du att en Cylinda diskmaskin drar mindre vatten än om du skulle diska det för hand? Många trivs med att stå och diska efter en fika, men de flesta av oss lämnar hellre över arbetet till någon annan. Om det dessutom spar på miljön, ja då finns det inte mycket som talar emot en diskmaskin faktiskt.

Diskmaskinen drar mindre vatten

Även om du är relativt sparsam när du diskar, och inte diskar med rinnande vatten, kan det vara så att en diskmaskin ändå drar betydligt mindre vatten. Den har högre kapacitet och kan med små mängder vatten göra mer disk ren än vad din handkraft kan göra. Vill du vara extra miljövänlig ska du självklart tänka på vad du stoppar i diskmaskinen: nämligen svanenmärkta disktabletter.

Kanske låter det konstigt att ett uppkopplat och tekniskt hem minskar klimatutsläppen, men så är det enligt många forskare. Energisnåla vitvaror är ett av Aftonbladets tips till sina läsare om hur man ser till att leva lite mer klimatsnålt. Fyll diskmaskinen ordentligt och sätt den alltid på ecoinställningen, så har du garanterat ett energisnålt diskande som du dessutom slipper göra själv. Gör därför din vän eller släkting som fyller jämnt en tjänst, hjälp den att få hemmet rent och dessutom göra en insats för miljön och framtida generationer!