Men åldern blir lederna känsligare och det blir vanligare med ledvärk. Ett sätt att lindra smärtan är att ta varma bad. Genom att skaffa en egen badtunna eller pool kan du ha denna lindring nära till hands på din egen tomt.

Att många pensionärer lever med stelhet och smärta är inte särskilt konstigt, det är ett vanligt problem hos kroppar som börjar bli äldre. För att kunna fortsätta ha ett aktivt liv kan det vara viktigt att hitta något som kan lindra smärtan – och där kan en badtunna eller pool vara något som hjälper.

Alltid varmt vatten nära

Det kan finnas varmvattenbassänger i det allmänna badhuset eller andra uppvärmda pooler du har möjlighet att ta dig till, men det är stor risk att det då blir mer sällan än om du har en egen pool. En av de största fördelarna med alternativen hos svenskabadtunnor.se är just att det blir något som du har hemma och därför alltid nära och lättare att använda. Därför kommer en badtunna på tomten kunna göra mer nytta för dina leder än ett årskort i simhallen. En annan fördel är att det finns många olika modeller och storlekar på pooler och badtunnor, så att du lätt kan hitta något som passar just dig och din tomt. Att mjuka upp kroppen och lederna med varmvatten kan göra det lättare att sen vara mer fysiskt aktiv, vilket i sin tur kan lindra smärtan ännu mer.

Vanligt med smärta

Idag är det vanligt att leva med smärta, upp till var femte person har en långvarig smärta som varar i minst tre månader. För pensionärer är risken ännu större, eftersom ledbrosk blir stelare med tiden och därför blir känsligare för belastning. Smärtan kan se olika ut och vara olika stark, men oavsett vilken smärta du har i din vardag får du göra det du behöver för att kunna lindra den – så att du kan ha ett så bra liv som möjligt.