Om du är pensionär så vet du hur tufft det kan vara att ta hand om städningen, särskilt om du bor kvar i ett stort hus eller i en stor lägenhet där det kan vara svårt att komma åt dammtussarna längst in i vrårna. Ett tips är att utnyttja RUT-avdraget och beställa regelbunden hemstädning. Då riskerar du inte att bli sjuk på grund av damm och du håller ditt hem organiserat.

De bästa hemstädningslösningar är de du finner hos losningar.se. Här kan du som äldre boka hemstädning när du vill i veckan och bestämma exakt vilken tidpunkt som städarna kommer hem till dig. Det är upp till dig att välja, kanske föredrar du att få påhälsning när du inte är hemma.

Överansträng dig inte – låt andra städa åt dig!

Det går inte nog att påtala att du som är äldre inte bör överanstränga dig. Många äldre människor har sjukdomar eller benskörhet som kan förvärras om du lyfter tungt eller böjer dig ner hela tiden. Samtidigt är det viktigt att poängtera att du inte ska vara stillasittande. Det leder till ännu fler krämpor. Men att ta i sådär lite lagom räcker och det innebär inte en storstädning en gång i veckan när du måste släpa på dammsugare, mopp och utrustning för att springa trappa upp och trappa ner eller ställa dig i fönstren för att tvätta dem.

Hemstädning ett par gånger per månad

Kort sagt kan du göra dig själv och ditt hem en tjänst genom att boka hemstädning en eller två gånger i månaden. Det brukar faktiskt räcka, mer behövs inte. Dessutom brukar en pensionär inte vara den som stökar till hemma, tvärtom! Om du bokar storstädning två gånger i månaden har hemmet tendens att hålla sig rent mycket längre. Mellan gångerna kan du dra ett tag med kvasten eller svepa med dammtrasan – det räcker gott och väl.