Det spelar ingen roll var i Sverige man befinner sig, läget ser likadant ut: allt fler människor bestämmer sig för att bli förtidspensionär och på äldre dagar leva det goda livet och göra det man känner för. 

386007-lovely-senior-coupleI tidningen Barometern går det att läsa att varannan person i Högsby, Mönsterås och Oscarshamn väljer att ta ut sin pension tidigare än vid 65 års ålder. Dessa är siffror från en sammanställning från Pensionsmyndigheten för 2015. Man kan se en klar och tydlig trend på att allt fler människor väljer att ta ut sin pension och detta är något som djupt orora Pensionsmyndigheten. Man kan även se att det är flest män som väljer att gå i pension tidigare.

Koll på ekonomin

I en krönika av Linda Westerlind kan man läsa att om man känner att man har råd och möjlighet att gå i pension tidigare så är det bara att säga grattis. Dock finns det många som är oroade och menar på att om man gå i pension tidigare och ar ut sina pengar så kan man senare få det svårt att räcka till. Vad som gäller är att man ska tänka över sitt beslut samt ha det gott ställt. Att börja jämföra lån från 48 olika företag och ta ännu mer kontroll över sin ekonomiska situation är något som inte alls är helt fel. Den största anledningen till att man tar ut sin pension i förtid är för att man vill investera i sin tid – och visst ska man väl göra det?